Sencor SFP-7000 – karaoke na cestách

Sencor je malý přístroj – většinu přední strany zabírá barevný displej s rozlišením 160 x 128 bodů. Ovládací tlačítka jsou umístěna na levém a pravém boku, tlačítka jsou výrazná, dobře se dají nahmatat, jejich popis je ale umístěn na zadní straně přehrávače, takže než se je naučíte nazpaměť, budete ho pořád otáčet.

Na horní straně jsou dva stejné konektory – jeden pro sluchátka a druhý pro USB kabel (nestandardní), napájení a line-in. I to je mírně matoucí . Dokud si nezvyknete doporučuji pečlivě sledovat, do které zdířky připojujete nabíječku. Vedle konektoru je ještě ukryt vestavěný mikrofon. Přehrávač je kovový a vypadá velice pěkně.

Po zapnutí se zobrazí základní menu, které obsahuje devět položek. Dole jsou ještě dva ukazatele – jeden ukazuje stav nabití baterie a druhý místo na disku. První položkou menu je Přehrávač hudby, dále nahrávání, rádio, prohlížeč obrázků, prohlížeč eknih, hry, nastavení, správa paměti a nastavení grafických témat. Baterie při testování příliš dlouho nevydržela v manuálu, ale jinak fungoval přehrávač bez problémů. V krabici byl přibalen podrobný a dobře zpracovaný manuál v češtině. Něco navíc tohoto přístroje je schopnost zobrazovat texty přehrávaných písní. Připravit si texty k zobrazení při přehrávání písně je nutné nejprve text převést do formátu LRC. K tomu je určen software na přiloženém CD. Ten převede soubor ve formátu TXT, LYR nebo MPT do požadovaného LYR. Umožní také synchronizovat text s písní.

I při prohlížení textů narazíte na problémy s češtinou. K úpravě názvů stanic naladěných na rádiu v počítači je možné použít přiložený software. Pokud chcete v přehrávači prohlížet obrázky, je nutné je nejprve upravit na potřebnou velikost – maximálně 640 x 480, jinak se vám zobrazí chybová hláška. Pro náhodné a rychlé pochlubení se originálem povedeného snímku ho asi proto používat nebudete, ale možná se najdou lidé, kteří si dají tu práci připravit si své fotogalerie na cesty v přiloženém software Image2Lgo, nebo můžete použít obrázky připravené pro webové galerie. Obrázky můžete uložit ve formátu LGO, JPEG nebo BMP. Na CD jsou také ovladače pro Windows 98 a nástroj pro upgrade firmware.

Formáty: MP3, WMA
Kapacita: flah paměť, 256 MB
Doba nabíjení: 3 h
Napájení: lithiový akumulátor
Rozměry [š x v x h mm]: 47 x 13 x 65
Rozhraní: USB 1.1
Displej: 160 x 128 bodů, 65.536 barev, 1,8“