Canyon CN-MP2-8 – MP3 přehrávač mnoha značek

MP3 přehrávač Canyon CN-MP2-8 je vybaven 256 MB paměti, funguje jako diktafon, rádio i přenosný flashdisk, event. čtečka SD karet. Když odhlédneme od nálepky Canyon, najdeme označení Pocki-MP3. Stejné jako na nedávno recenzovaném přehrávači Umax Gotcha!

Canyon se až na vzhled od Umax Gotcha! vlastně příliš neliší. Najdete v něm stejného mailového klienta, slot na SD či MMC karty, rádio, diktafon… takže se podrobně jejich funkcemi už nebudu zabývat. A v čem se tedy liší? Recenzovaný Canyon (vypada v podstatě stejně jako Umax Tribe) působí robustním dojmem, který je ještě umocněn gumovým povrchem. 1 AAA baterie se dává do vyčnívajícího „baťůžku“ na zádech přístroje. USB konektor najdeme na užším konci, je chráněn víčkem…prostě úplně stejně jako na jakémkoli běžném USB flashdisku. Rovnou můžeme vytknout to, že víčko není nijak chráněno proti ztrátě. Z druhého konce se do přehrávače zasouvá SD karta. Bohužel jí asi jedna třetina vyčnívá ničím nechráněná do prostoru, takže si myslím, že hrozí nebezpečí poškození – do kapsy bych si rozhodně přehrávač s kartou dát netroufla. Na těle přístroje nenajdete očko pro připevnění řemínku na zavěšení kolem krku – to je na sluchátkách, přiznám se, že mi toto řešení připadá nevhodné – i když konektor skuchátek drží velice dobře, ale přece jenom… K ovládání je na těle přístroje devět tlačítek. Na přední straně 6 tlačítek sdružených do půlelipsy kolem displeje ovládá základní funkce – vypnutí, zapnutí, pohyb v menu, posun přehrávaných skladeb a nastavení úseku pro opakováné přehrávání. Od displeje na spodním delším boku najdeme vedle sluchátek tlačítko pro zamčení tlačítek, na opačné straně pak dvě tlačítka pro ovládání zvuku. Canyon má stejné neduhy při přehrávání jako Umax Gotcha!. Není totiž možné nastavit pořadí přehrávaných skladeb, po vypnutí a znovu zapnutí se přehrává opět první skladba – pořadí je určeno podle abecedního pořadí názvu souboru. V praxi to vypadá tak, že pokud máte v paměti uloženo několik alb a skladby jsou pojmenovány např. ve formátu číslo_interpret_skladba, budete se muset smířit s tím, že nejdřív uslyšíte první písničky z každého alba, pak druhou…. Myslím si, že paměti flashových přehrávačú už jsou natolik velké, že by zvládnutí playlistů a alespoň základní možnost správy skladeb uložených v paměti mělo být samozřejmostí.

Canyon CN-MP2-8 – MP3 přehrávač
256 MB vestavěná paměť
FM radio
diktafon
slot pro SD/MMC karty
1xAAA
USB 2.0
Windows 98/Me/2000/XP
rozměry 9×3,8×2,3 cm
váha 38 g
obsah balení: přehrávač, sluchátka, prodlužovací USB kabel, CD s ovladači a programem pro snadný upgrade firmware, příručka v angličtině