Nový iPod

Nový iPod má o 60 procent jasnější 2,5“ displej. Nový iPod je k dispozici buď s kapacitou 30 GB, a to za novou, nižší cenu 9.999 Kč, nebo s kapacitou 80 GB. Tento model za 13.399 Kč pojme až 20 000 skladeb nebo 100 hodin videa. Pro snadné ovládání jednou rukou používá nový iPod patentovaný ovládací prvek společnosti Apple tzv. Click Wheel. Aplikace iTunes 7 nyní nabízí funkci přehrávání alb bez pauz mezi skladbami, vyhledávání a rychlého procházení hudební knihovny.

Patentovaná technologie společnosti Apple Auto-Sync automaticky stahuje digitální hudbu, podcasty, fotografie, audioknihy, filmy, hudební videa a televizní pořady do přehrávače iPod a udržuje jeho obsah aktuální, kdykoli jej uživatel připojí k počítači se systémem Mac nebo Windows.

Pro iPod páté generace byly vyvinuty například následující oblíbené hry: Bejeweled, Cubis 2, Mahjong, Mini Golf, Pac-Man, Tetris, Texas Hold’em, Vortex a Zuma. Všechny hry si uživatelé mohou koupit v obchodě iTunes Store. Služby obchodu iTunes Store nejsou v České republice dostupné.

Baterie 30GB modelu vydrží přehrávat hudbu až 14 hodin a video až 3,5 hodiny, 80GB model má výdrž baterie 20 hodin při přehrávání hudby a 5,5 hodiny při přehrávání videa. Nový iPod navíc umožňuje uživatelům snadno změnit jas displeje.

Pro nový iPod jsou k dispozici například tyto volitelné doplňky: Universal Dock za 1.259 Kč, Apple Remote za 969 Kč, Apple iPod AV kabel za 629 Kč, iPod Camera Connector za 969 Kč a nový neuvěřitelně kompaktní iPod USB napájecí adaptér za 969 Kč, který je o polovinu menší než starší USB napájecí adaptér a ideálně se hodí k nabíjení iPodu na cestách. iPod vyžaduje počítač Mac s portem USB 2.0, operačním systémem Mac OS X 10.3.9 nebo novějším a přehrávačem iTunes 7.0 nebo novějším; nebo PC s portem USB 2.0, systémem Windows 2000 (Service Pack 4), XP Home nebo Professional (Service Pack 2) a přehrávačem iTunes 7.0 nebo novějším. Přístup na internet je vyžadován a širokopásmové připojení je doporučeno.