Bezdrátový multifunkční tiskový server D-Link DPR-1260

DPR-1260 umožňuje uživatelům sdílet v síti bezdrátově až 4 USB multifunkční tiskárny. DPR-1260 nabízí rychlost přenosu až 108 Mb/s v režimu Turbo z každého počítače, který je vybaven bezdrátovým rozhraním pro frekvenční pásmo 2,4 GHz.

Tiskový server má také ethernetový port, který lze využít pro funkci bezdrátového mostu. To umožňuje bezdrátové připojení každého zařízení s ethernetovým portem, například počítače, digitálního videorekordéru (DVR) nebo síťového úložiště dat (NAS) k bezdrátové síti. Všechna sdílená zařízení připojená k DPR-1260 mohou tisknout a skenovat současně, což dává tomuto víceportovému tiskovému serveru výkon srovnatelný se čtyřmi samostatnými tiskovými servery s jedním portem.

DPR-1260 poskytuje bezdrátovým uživatelům potřebné zabezpečení pomocí volitelného 64/128bitového standardního WEP (Wired Equivalent Privacy) šifrování dat a zabezpečeného připojení Wi-Fi Protected Access (WPA-PSK, WPA-EAP). Zařízení podporuje mnoho síťových operačních systémů včetně Windows a Linuxu.

Součástí je také rychlý průvodce instalací, který pomáhá uživatelům nastavit tiskový server a připojené tiskárny. DPR-1260 byl otestován s mnoha různými modely tiskáren a nabízí vysoký stupeň kompatibility s širokou řadou USB multifunkčních tiskáren a skenerů.

Je zpětně kompatibilní s tiskárnami s rozhraním USB 1.1/1.0.