Hudba bez drátů – nový MP3 přehrávač T9

Taky se musím nějak živit, takže ukázka jednoho výstupu:

Společnost Samsung Electronics představila ultratenký MP3 přehrávač T9.

Praha, 22. listopadu 2006 – Společnost Samsung Electronics představila ultratenký MP3 přehrávač T9. Pohodlí zaručuje bezdrátový přenos zvuku pomocí technologie Bluetooth. Bezdrátový T9 je určen pro přehrávání hudby, videa i obrázků a také flashových her. Dále je vybaven FM radiem a hlasovým záznamníkem. T9 se vyznačuje vysokou kapacitou paměti a displejem s vynikajícím rozlišením.

Přehrávač T9 charakterizují malé rozměry a nízká hmotnost. Zároveň přináší pohodlné ovládání, které ho předurčuje stát se věrným společníkem na cestách. Malé rozměry T9 nijak neomezují. Poskytuje dokonalý zážitek z kvalitního poslechu hudby i hraní her a prohlížení videa či obrázků. Snadné ovládání umožňují perfektně umístěná ovládací tlačítka, ergonomický tvar i vynikající uživatelské rozhraní a zpracování ovládacího menu. Před nebezpečím poškození sluchu ochrání volitelně nastavitelný limit hlasitosti.

„Díky Bluetooth se uživatelé mohou těšit na bezdrátové připojení sluchátek. Poslech tak bude vysoce komfortní bez překážejících drátů. Navíc Bluetooth přináší i další možnosti. Například připojení k vašemu mobilnímu telefonu,“ vysvětluje produktový manažer Samsungu, David Vaculík.

Pokud vám někdo volá, stačí stisknout tlačítko na sluchátkách* a můžete se z poslechu hudby okamžitě přepojit do telefonního hovoru. T9 automatický zastaví přehrávání, dokud nezavěsíte. Bluetooth do budoucna umožní i připojení k počítači či autorádiu.

T9 je vybaven systémem Digital Natural Sound engine (DNSe), vyvinutým společností Samsung, který zaručuje vysokou kvalitu a přirozený zvuk. Vestavěný ekvalizér umožní využít některého z připravených nastavení nebo vlastní nastavení přesně odpovídající poslouchané hudbě.

T9 je k dispozici s pamětí 1, 2 nebo 4 GB, která umožní nahrát dostatek hudby či videa i na dlouhé cesty (až 1000 písní na 4 GB verzi). Soubory je možné třídit podle umělce, alba, písně a žánru, takže výběr přesně té pravé hudby je snadný a rychlý. Poslouchat je můžete až 30 hodin na jedno nabití vestavěné baterie.

T9 ale není jen hudební přehrávač. Umožňuje i přehrávání videa a fotografií, čtení textů či hraní her. Zabaví každého podle jeho chuti. Kvalitní 1.8″ TFT displej nabízí 262 tisíc barev a vynikající rozlišení. Užijete si na něm sledování videa ve formátu MPEG4, nebo si prohlídnete své oblíbené fotografie – na přehrávač s kapacitou 4 GB se jich vejde až 25 000. Pro větší požitek je T9 vybaven i funkcí zoom, díky které snadno přiblížíte vybrané části fotografií.

Těm, kterým hudba na disku nestačí, je určeno FM rádio. Můžete si své oblíbené pořady dokonce i nahrávat přímo na T9.

Pokud máte chuť na chvilku ticha, můžete si na kvalitním displeji číst i své oblíbené knihy (ve formátu txt), nebo si zahrát některou z flashových her. T9 však nepřináší jen skvělou zábavu. Můžete ho použít i jako hlasový záznamník, nebo pro výuku cizích jazyků. K dalším funkcím patří měnitelná rychlost přehrávání (pomalu, normálně, rychle) a nastavení opakovaného přehrávání vybrané pasáže.

Přehrávač se k počítači připojuje přes USB a přenos souborů i hudby je tedy snadný a rychlý. K ovládání je určeno navigační tlačítko pod displejem na přední straně a také další tlačítka na boku přístroje – všechna jsou umístěna tak, aby je vaše prsty našly na první pokus.

T9 je k dispozici v černé barvě a kromě funkcí potěší i dokonalým vzhledem. Ten je ještě podtržen skvěle zpracovaným menu, které využívá Macromedia Flash. Uživatel si může vybrat některou z barev nebo náhodný výběr při každém spuštění.

V menu najdete File Browser, který umožní na jednom místě spravovat všechny soubory uložené v přehrávači. Je také možné pracovat s každým formátem zvlášť pomocí dalších položek menu.

* Bluetooth sluchátka nejsou součástí balení.

Technické specifikace:
Paměť 1GB / 2GB / 4GB
Displej 1.8″ 262 000 barev – LCD rozlišení 176(v) X 220 (š)
GUI Macromedia Flash UI (5 barevných témat)
Baterie dobíjecí (Li-Polymer)
Délka přehrávání 30 h (Audio), 6 h (Video)
Doba nabíjení (AC) 2.5 h, (USB) 4 h
Připojení k PC USB 1.1 / USB 2.0
Rozměry (mm) 42.6 x 83 x 11
Hmotnost (g) 49
Hudební formáty MP3, WMA (ASF), OGG, WAV
Obrázky JPEG
FM Tuner Preset Mode, Manual Mode (EUROPE:RDS)
Video MPEG4 15 frames
Hry Flash
Text Text Viewer (.txt)
Equalizér 8 band User EQ (Normal, Rock, Classical, Jazz, House Ballad, R&B, Dance), DNSe
Nahrávání Voice, FM
Bluetooth Audio Streaming & Control (A2DP, AVRCP)