Hudební systém pro iPody do ložnice

Logitech Pure-Fi Dream Premium Bedroom Music System for iPod Hudební systém pro iPod určený pro ložnice – celým názvem Logitech Pure-Fi Dream Premium Bedroom Music System for iPod – přináší vynikající zvuk, inovativní technologie pro detekci pohybu a světla, rádio, budík.

Je tvořen 3/4 palcovými (2 cm) tweetery s měkkou membránou pro detailní prokreslení zvuku a 3 palcovými (7,6 cm) vysoce výkonnými woofery s účinností na dlouhou vzdálenost. A když se aktivuje technologie StereoXL společnosti Logitech, mohou si lidé vychutnat širší zvukové pole.

Když je potřeba Pure-Fi Dream ovládat potmě, stačí nad reproduktory mávnout rukou a automaticky se rozsvítí podsvícená ovládací tlačítka. Po provedení změn podsvícení tlačítek opět pohasne. Technologie detekce pohybu je využita také u funkce „Snooze“ (odložení zvonění, čili „zdřímnutí“). Namísto stisknutí tlačítka stačí pouze mávnout rukou nad reproduktory Pure-Fi Dream.

 034 Kromě technologie detekce pohybu společnost Logitech navíc do displeje reproduktorového systému Pure-Fi Dream vestavěla světelná čidla. Jas displeje se řídí automaticky podle úrovně okolního osvětlení – ve dne je jasný a snadno čitelný přes celou místnost. Číslice mají jantarovou barvu a zřetelně zobrazují čas a datum, informace o skladbách iPodu, rozhlasové stanice a nastavení hlasitosti. A večer, když se displej automaticky ztmaví, poskytuje systém i nadále tyto informace a přitom nevyzařuje nežádoucí světlo navíc.

Jako vynikající doplněk každého iPodu nabízejí reproduktory Pure-Fi Dream přístup stiskem jediného tlačítka k playlistům a rozhlasovým stanicím iPodu. K dispozici je celkem 24 samostatných předvoleb – šest pro playlisty iPodu, šest pro rozhlasové stanice v pásmu AM a 12 pro rádia v pásmu FM. Systém má navíc dvojitý budík, který má dvojí nastavení – jedno pro každého partnera. Buzení je možné nastavit libovolně – spustí buď konkrétní skladbu v iPodu, jeho playlist, rádio nebo zvonění. A díky vestavěné baterii, jež slouží jako záloha, se nemusíte obávat, že by se budík neozval.

 002 Aby pohodlí bylo ještě vyšší, je k dispozici i dálkový ovladač, pomocí kterého si lidé mohou vybírat své oblíbené playlisty, rádia, měnit hlasitost, přecházet mezi skladbami dopředu i zpět, spouštět a pozastavovat přehrávání, ovládat náhodné přehrávání (Shuffle) a opakování (Repeat) a dokonce i funkci Snooze přes celý pokoj. Stejně jako u reproduktorů je navigace pomocí dálkového ovladače snadná i v noci díky podsvíceným tlačítkům.

Vzhledem k tomu, že reproduktory Pure-Fi Dream jsou součástí programu společnosti Apple „Made for iPod“, mají atraktivní provedení v klavírní černi a minimalistický design, který ladí s estetickým pojetím iPodu. Když je iPod vložen do systému, systém jej současně dobíjí.

Očekává se, že reproduktorový systém Pure-Fi Dream bude v k dostání počátkem října. Očekávaná doporučená maloobchodní cena v bude v ČR 7.490,- Kč.