ASUS Extreme AX1900CROSSFIRE

Připojením řídící karty ASUS Extreme AX1900CROSSFIRE k dosavadní grafické kartě série Radeon X1900 s podporou CrossFire mohou hráči ihned pocítit zvýšení frekvence a pocítit zcela nový zážitek z hraní.

EAX1900CROSSFIRE /2DH/512M obsahuje grafický procesor ATI Radeon X1900CF a extrémně rychlou DDR3 grafickou paměť s 512MB. V režimu CrossFire může EAX1900CROSSFIRE využívat speciální VHDCI konektor pro připojení k dalším členům série X1900 – Radeon® X1900XTX nebo Radeon X1900XT, čímž se herní výkon zvýší až na dvojnásobek v porovnání s výkonem jedné karty.

Karta EAX1900CROSSFIRE /2DH/512M podporuje nejnovější standardy zobrazovacích technologií, zahrnující Shader Model 3.0, High Dynamic Rendering a podporu pro LCD s vysokým rozlišením 2560 x 1600.

Aplikace ASUS GameReplay a GameLiveShow umožňují sdílet herní zážitky s jinými herními nadšenci dokonce v přímém přenosu a technologie Splendid slibuje velké zvýšení kvality obrazu.

ASUS GameReplay: Trénink vede k dokonalosti a platí to také o hraní. U populárních týmových LAN her, jako jsou Counter Strike a Unreal Tournaments, je klíčem k vítězství strategie. GameReplay nahrává průběh hry do MPEG4 videosouborů, takže si týmy mohou později prohlížet všechny akce a taktiky, aby je vylepšily pro další turnaj. Nahrané soubory se také dají použít jako spořiče obrazovky nebo vkládat na webové stránky.

GameLiveShow: Stejně jako lidé, kteří sdílejí svoje životy a myšlenky prostřednictvím internetu, chtějí zkušení hráči často předvést svoje perfektně prováděné strategie a účinné triky. GameLiveShow je vytvořena k tomu, aby umožnila hráčům přenášet jejich postupy při hraní živě po Internetu. Ostatní hráči se k nim mohou připojit a sledovat experty přímo v akci.

GameFace Messenger: Je to uživatelsky přívětivé rozhraní, podobné jako u populárních komunikačních programů, které slouží pro pořádání online herních konferencí (Gameference) několika hráčů. Stačí se zaregistrovat, přihlásit a zábava může začít. GameFace Messenger je stejně tak snadno použitelný jako ostatní volně dostupné komunikační programy.

Technologie Splendid Video Enhancing: Technologie „Splendid Video Enhancing“ v ovladači grafických karet ASUS detekuje aktivaci a použití grafických aplikací a automaticky optimalizuje kvalitu obrazu tak, aby vypadal co nejlépe. Splendid nabízí pět režimů – standardní, herní, kino, scenérie a noční – pro dosažení nejlepších vizuálních výsledků při různém zobrazení.

Přehled parametrů:
Grafický procesor: – RADEON X1900CF
Videopaměť: – 512 MB DDR3
Frekvence procesoru: – 625MHz
Frekvence paměti: – 1,45GHz (725MHz DDR3)
Rozhraní paměti: – 256bitové
Max. rozlišení: – 2048 x 1536
Sběrnice: – 16linková
PCI Express HDTV výstup: – Ano
VGA výstup: – Ano
DVI výstup: – Ano
Dvojí DVI výstup: – Ano
Dvojí VGA výstup: – Ano
Dodávaný software: – ASUS Utilities & Driver
Dodávané adaptéry/kabely: – adaptér DVI – VGA, CROSSFIRE kabel, Adaptér DVI – YPrPb, ASUS GAMEPAD