Flash disk DataTraveler rozšířený o podporu funkce Windows Vista ReadyBoost

Nový flash disk pro rozhraní USB 2.0, model DataTraveler® ReadyFlash, který je zvláště určený pro počítače založené na operačním systému Windows Vista. Disk ReadyFlash je rozšířen o podporu funkce Windows ReadyBoost.

Rozšířit operační paměť je vždy ten nejlepší způsob, jak zvýšit výkonnost celého systému, nicméně funkce Windows ReadyBoost umožňuje, aby počítač využil pro zpracování dat a různé aplikace i jiné paměťové zdroje než obvyklé moduly DRAM. Pokud je například maximální kapacita operační paměti notebooku omezena na 1 GB, funkce ReadyBoost umožňuje využít pro potřeby operační paměti flash disk, jako například DataTraveler ReadyFlash, který poslouží jako úložné médium pro vyrovnávací paměť (cache) funkce Windows ReadyBoost s mnohem rychlejší odezvou než mají pevné disky. Flash disk DataTraveler ReadyFlash se připojuje pomocí rozhraní USB 2.0 a je přizpůsoben pro podporu funkce ReadyBoost systému Windows Vista – po připojení k portu USB 2.0 počítače s operačním systémem Windows Vista se objeví dialogové okno s výběrem možných činností (dialog AutoPlay), včetně možnosti využít toto zařízení pro funkci Windows ReadyBoost. Nároky a kapacity pro použití této funkce však splňují pouze některá zařízení – a USB disk DataTraveler ReadyFlash mezi ně patří. Vlastnosti a technické údaje:
Kapacity* -1 GB, 2 GB
Rozměry – 2,67″ x 0,829″ x 0,355″ (67,7 mm x 20,8 mm x 9,0 mm)
Provozní teplota – 32° až 140° F (0° až 60° C)
Teplota pro skladování – -4° až 185° F (-20° až 85° C)
Výkonnost pro funkci Windows ReadyBoost ** – překračuje minimální požadavky stanovené pro USB disky, které lze s touto funkcí využít: datová propustnost 5 MB/sec pro náhodné čtení datových bloků s kapacitou 4k kdekoli v celé úložné kapacitě disku; datová propustnost 3 MB/sec pro náhodný zápis dat o objemu 512k
Pětiletá záruka
1 GB Kingston DataTraveler ReadyFlash (DTR/1GB): 570,- Kč 2 GB Kingston DataTraveler ReadyFlash (DTR/2GB): 1.108,- Kč