Reproduktory pro iPod

penguin_030133.jpgLogitech představil kompaktní reproduktory pro iPod s označením Logitech Pure-Fi Anywhere Compact Speakers for iPod, které optimalizují přenosnost a nabízejí mohutný zvuk

Reproduktory Pure-Fi Anywhere vycházejí z úspěchu přenosných reproduktorů Logitech mm50, které se staly nejlépe prodávaným reproduktorovým systémem společnosti Logitech. Navíc nabízejí dobíjecí baterie – i s indikátorem stavu jejich nabití, vylepšené cestovní pouzdro, nově vytvořený vyspělý dálkový ovladač s možností přístupu k funkcím Shuffle (náhodné přehrávání) a Repeat (opakování) pomocí jediného tlačítka.

penguin_030133.jpg

Reproduktory Logitech Pure-Fi Anywhere se mohou pochlubit nabíjecími bateriemi s výdrží 10 hodin a indikátorem stavu nabití – celkem čtyř úrovňový měřič stavu baterie uživatele upozorní, když bude nutné baterie dobít. A když je k univerzálnímu konektoru připojen iPod, dokáží reproduktory Pure-Fi Anywhere současně přehrávat hudbu i dobíjet baterie iPodu.

Vylepšené cestovní pouzdro pojme reproduktory, napájecí adaptér a nově navržený dálkový ovladač. V pouzdře je dokonce místo pro uložení přehrávače iPod Nano. Vylepšený napájecí adaptér je možné rozpojit a snadno se vejde do úložného prostoru pro iPod – jeho pogumované hrany pomáhají zajistit, že reproduktorový systém Pure-Fi Anywhere nebude poškrábaný. A navíc – díky systému pro uspořádání kabelů vestavěnému v napájecím adaptéru již nebudou zmatky se zamotanými kabely.

Dodávají se s bezdrátovým dálkovým ovladačem, který řídí přímou navigaci menu iPodu na vzdálenost 6 metrů. Dálkový ovladač má navíc přímý přístup k funkcím Shuffle (náhodné přehrávání) a Repeat (opakování) pomocí jediného tlačítka a umožňuje tak snadnější ovládání iPodu bez nutnosti procházet různé úrovně jeho menu. Tlačítka „Shuffle“ a „Repeat“ jsou umístěna rovněž v horní části reproduktorového systému. Navíc lidé mohou ovládat základní funkce, jako jsou například hlasitost, další / předchozí skladba, přehrávání a pauza, jak pomocí dálkového ovladače, tak přímo z reproduktorového systému.

Reproduktory Pure-Fi Anywhere jsou součástí programu společnosti Apple „Made for iPod“, dodávají se v leskle bílém provedení se stříbrnými mřížkami anebo jsou vyvedené v klavírní černi a mají mřížky černé – a dokonale tak s přehrávači iPod ladí.

Navzdory své malé velikosti – s hmotností pouhých 726 gramů a rozměry 9 cm na 33,5 cm na 4 cm jsou lehčí a kompaktnější než většina jiných přenosných reproduktorů – poskytují reproduktory Pure-Fi Anywhere dynamický zvuk s kvalitou v plném frekvenčním rozsahu díky dvěma 2 palcovým (5 cm) driverům Max-X s vysokým zdvihem a neodymiovými magnety. K nim se přidávají 3 palcové (7,6 cm) tlakové drivery, které zvýrazňují basy a minimalizují zkreslení. Díky kombinaci aktivních a tlakových driverů poskytují reproduktory Pure-Fi Anywhere křišťálově čisté výšky a mocné pumpující basy.

Očekává se, že reproduktory Logitech Pure-Fi Anywhere budou k dostání počátkem září. Doporučená maloobchodní cena v ČR bude 4.490,- Kč.